6 Mart 2019 Çarşamba

YANNİS VASİLİS YAYLALI: ANADOLU (KÜÇÜK ASYA) HALKLARINA ÖZGÜRLÜK

Kitabın adı: Yannis Vasilis Yaylalı: Anadolu (Küçük Asya) Halklarına Özgürlük

Metinler: Yannis Vasilis Yaylalı, Meral Geylani, Tamer Çilingir, Hronis Amanatidis, Theofanis Malkidis

Yayın Danışmanı: Mihalis Haralambidis
Giriş – Çeviri – Düzenleme: Theofanis Malkidis
Yayınevi: Efxeinos Logos (Εύξεινος Λόγος) Atina 2018, Uluslararası Soykırımı Tanıma Komitesi


ISBN 978-618-82880-9-6
Bu kitap Küçük Asya’nın kadim halkları Rumlar/Helenler, Ermeniler, Süryaniler ve Kürtlere karşı işlenmiş suçların tanınmasına katkı olması amacıyla Türkçe ve Yunanca olmak üzere aktivist ve halen tutsak olan Yannis Vasilis Yaylalı, Yannis’in hayat arkadaşı ve halen o da tutsak olan Meral Geylani, Pontos Soykırımı üzerine Türkçe bir kitap yazmış olan Tamer Çilingir, Hronis Amanatidis, Theofanis Malkidis ve Mihalis Haralambidis’in yazdıkları metinlerden derlenerek hazırlanmıştır.
Yannis Vasilis Yaylalı’nın özgürlüğü için Jön-Türklerin, Kemalistlerin ve bugün onların devamcısı Erdoğan’ın cinayetlerine karşı Yunanistan, Türkiye ve dünyada çok önemli mesajlar içeren bir hareket oluşturarak halkların özgürlük mücadelesine bir katkıdır aynı zamanda.
Samsun Bafra’da  İbrahim Yaylalı olarak dünyaya gelen Yannis Vaislis Yaylalı,  Rum/Helen kimliğini keşfettikten sonra hayat arkadaşı Meral Geylani ile birlikte Pontoslu Rumlar/Helenler Kürtler ve tüm insanlık için hayatını özgürlük, demokrasi ve gerçeğin mücadelesine adamıştır. Yannis Vasilis Yaylalı, Küçük Asya halklarının bir kahramanı, sembolüdür.
Ankara, Stuttgart, Strazburg, New York, Moskova, Yeni İzmir, Lavrion ve Yunanistan’ın diğer şehirlerinde, Yannis Vasilis Yaylalı’ya madalyasını gönderen Yunan atlet George Zachariades’in mesajlarında Yannis’in derhal serbest bırakılması haykırılıyor.
Gerçek, Hafıza ve Tarih için Faşizme Karşı Mücadele Sürüyor!
Yannis Vasilis Yaylalı’ya Özgürlük!
Küçük Asya Halklarına Özgürlük!
(Tanıtım Bülteni)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum