19 Mayıs 2019 Pazar

BİZ DEĞİL 19 MAYIS 1919 PONTOS SOYKIRIMI TARİHİNİ SEÇEN MUSTAFA KEMAL ARKADAŞLARIDIR.


Yannis V Yaylalı

Şimdi bazı  Kesimler sık sık 19 mayıs'ı bilinçli seçdiğimizi ve sözde 'Kurtuluş savaşı'nı gölgelemek için böyle yaptığımızı belirtiyorlar.


19 mayıs'ı seçen bizler değiliz.İngilizlerin ve Istanbul hükümetinin himayesinde Samsun'a çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşlarıdır. Çıkar çıkmaz Pontos köy ve şehirlerini yağmalayan Topal Osman çetesiyle  buluşan ve yaptıklarını engellemek bir tarafa az dahi bulduğu için Merkez Ordusunu oluşturan, başına katliamcı Sakallı Nurettin'i atayan da kendisidir.

Yani Osmanlı ile halkımıza karşı başlayan, Ittihatçı çeteler ile devam eden soykırımı bir program doğrultusunda yöneten ve soykırımı nihayete ulaştıran kişi Mustafa Kemal'den başkası değildir.Tüm bu işleri yapmak ve organize etmek için ise Samsun'a, Pontos'a  çıktığı tarih 19 mayıs'tır.

Şimdi size  Ispanya'dan daha zihin açıcı bir  örnek vermek istiyorum. Guernica'yı bilmeyen yok gibidir  Pablo Picasso tarafından 1937’de yapılan, İspanya İç Savaşı sırasında Nazi Almanyası’na ait 28 bombardıman uçağının 26 Nisan 1937’de İspanya’daki Guernica şehrini bombalamasını anlatan, anıtsal tablodur.

Bu tablo yapıldıktan sonra İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altında olan Paris’teki evini incelemeye gelen Nazi subayı, Guernica’nın fotoğrafını inceldikten sonra Picasso’ya dönüp “Bunu sen mi yaptın?” diye sordu. Picasso’nun cevabı “Hayır, siz yaptınız.” demişti. Gerçekten de öyleydi Picasso sanatıyla  sadece orada yaşananları aktarmıştı ama O katliamı Naziler yapmıştı.

Şimdi Pontos'a, Samsun'a  Mustafa Kemal ve arkadaşlarına dönecek olursak yüz yıl önce  Biz değil ,19 mayıs 1919 tarihin de Samsun'a Pontos Soykırımı planıyla çıkıp, soykırımı bir program düzeyinde gerçekleştirenler bu tarihi seçmiştir. Biz bu gerçeğe olduğu gibi sadık kalıp, dilimiz döndüğünce kamuoyuna taşımaya çalışıyoruz. Nasıl ki Guernica katliamından kaynaklı Picasso'yu suçlamak saçma olacaksa , kalkıp 19 mayis 1919 tarihi için de Pontos soykırımına maruz kalkmış olan ataları için,  ruhları huzara kavuşsun diye mücadele yürüten torunlarını suçlamak abesle iştigaldir. Picasso' nun katılımcıları kastederek  verdiği cevabı aynen söylemek gerekirse bu tarihi biz değil  'siz yaptınız'....

#HalaBuradayız  #19MayısBayramDeğilSoykırımGünüdür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum